Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Fran's taal
Fran heeft zo haar eigen taal
_
Home__Weblog__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Voor een verbindende communicatie is doofheid geen probleem. Die gaat van hart tot hart.



Mijn Profiel

fran
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kan ik nog schrijven?
06 juni 2019 22:23

Hoe moet ik studeren?
20 augustus 2018 09:55

Aktie ondernemen!
23 april 2018 07:22

Vakmanschap is meesterschap,
19 april 2018 15:42

Wat een mooie metafoor...
08 april 2018 20:56




Fotoboeken


apenheul (3)
_
(8)
_






Weblog Vrienden


Hera
Van: hera

Jobenthes blogje
Van: Jobenthe

Nairam
Van: oortjes

Ben en alie mulder
Van: benenalie

Kiekie
Van: Kiekie

Bennekesblogje
Van: Benneke

Redsblog
Van: redone

Groene hartig
Van: GerardS

Piekersels
Van: ChilaE

Blauwe vlinder
Van: Chrisje

Osingaschilderijen
Van: margriet63

Mo en zo
Van: Marianne

Tharisis
Van: Tharisis

Mamsies weblog
Van: mamsie

Het leven in al zijn facetten
Van: marjolege




Gastenboek berichten

Hans Kamphof
20 juni 2016 17:51
_
Lieve Fran, Wel wat laat maar alsnog gefeliciteerd met je verjaardag

Catharina
20 juni 2016 10:12
_
Ook hier proficiat met de mijlpaal. ook al werkt het weer niet mee, de zon zit in je......een fijne dag met je dierbaren en nog vele jaren in gezondheid. leve het leven. x Catharina

Gerard
20 juni 2016 09:00
_
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag vandaag.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jannie1944 om 13:23
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Josta48 om 13:23
_
Josta48 Online

Door jannie1944 om 13:23
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jannie1944 om 13:22
_
Jannie1944 Online

Door Gribou---Greet om 13:21
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 13:21
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door robby72 om 13:20
_
Robby72 Online

Door Gribou---Greet om 13:19
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Het kan van alles worden

Wat eten we vandaag? Die vraag stellen we ons vrijwel iedere dag.
Marian , mijn lotgenootje komt vanavond eten en ik wil iets makkelijks wat ik vooraf al kan bereiden en toch héél lekker.
Zelfgemaakte bami en nasi gaat het worden .


Fred is nasi liefhebber en ik bami het liefste en Marian weet ik niet dus die kan kiezen.

Eerst kleine vleesjes in de wokpan met wokolie , ik gebruik meestal fricadeau bak die kilo en snij dan alles klein.
Het kan makkelijker maar dat vinden wij zo lekker.
Dan magere spekjes erin en bamboe in zo'n geel pakje van conimex.
Dan nog extra kruiden (ik doe maar wat) ketjap , nasi kruiden ook gedroogde even wellen.
Dan een groot groentenpakket maar dat maak ik allemaal wat kleiner (niet grof).
Dan nog 4 extra rode uien erbij ook fijn hakken en dan lekker roeren totdat ik denk nu is het mooi genoeg.

De rijst staat te pruttelen en straks kies ik voor eiermie is ook lekker. Wel over een uurke alles bij elkaar mengen zodat het lekker in kan trekken .

Aan tafel met augurkjes , saté kroepoek en iets te drinken en dan lekker tafelen.
Het ruikt in ieder geval al lekker in huis .

De titel , het kan van alles worden bedacht ik omdat de prut nasi bami of pasta kan worden ,no problem.

En natuurlijk een heerlijk gebakken eitje er bovenop .





Geplaatst op 20 april 2010 13:36 en 2229 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Benenalie  
20 apr 2010 14:12
Hoi Fran

Jammie...jammie!!
Eet smakelijk....en veel plezier hoor

Liefs Alie :grin: :grin:

DoryH.  
23 jan 2012 08:43
Hallo Fran,

Indisch eten maken is makkelijk, snel en lekker. Ik las je recept over bami, nasi etc. Ik wil een suggestie doen: i.p.v. zakje gedroogde kruiden koop je bij bijna iedere supermarkt en toko boemboes voor nasi, bami enz. Veel lekkerder. Ik maak al jaren echte Indische gerechten maar gebruik nooit Conimex. Heb het in een grijs verleden gebruikt maar vind er een bijsmaak aan zitten. Gebruik altijd verse kruiden en al lijkt het veel werk, binnen 3 kwartier staat het op tafel. Ik wil je best een recept van makreel met rijst op z'n Indisch geven omdat je dol op vis bent, goedkoop, pittig met een lekker bijgerecht.
Ik hoor het wel als je interesse hebt.

lieve groet,
Dory
_





_
Fran  
27 jan 2012 07:56
Goedemorgen Dory, ik heb gisteren de nasi gemaakt met de boemboes en inderdaad, veel lekkerder en pittiger. Makkelijker zo uit dat zakje met die heerlijk ruikende rode verse kruiden met de vijzel fijn gemaakt. Ik heb nog wat over en die maak ik vanavond 'pastoor'. Dan is het nog meer ingetrokken en zal ik smullen met een vers eitje erop. Dank je wel en....ik wil graag jouw recept aub. Ik wens je een fijne dag , lieve groetjes Fran.

DoryH.  
27 jan 2012 09:40
Ha die Fran,

Volgens mij koop je nooit meer die gedroogde groenten in een zakje.
Het is trouwens niet de bedoeling dat je de boemboe ook nog eens in een vijzel fijnstampt, hahaha, staat ook niet op het zakje.
Ik weet niet hoe lang ik dit bericht kan maken als ik ook nog het recept etc. hier opschrijf.
Ik doe een poging.

1 gerookte makreel, zakje Pepesan (toko), (merk Tokolien, heeft ook de lekkerste boemboes en sambal, maar dat terzijde).
Rijst
Bijgerecht voor 1 persoon: 250 gr.gesneden andijvie, 1/2 bakje champignons, 1 grote ui en een half of heel blokje kruiden/kippen of runderbouillon.
De hoeveelheid hangt af van het aantal personen.

Makreel ontleden en op alufolie leggen als een loempia. Daarop de Pepesan uitspreiden en verdelen, bewaren in koelkast, zodat de kruiden kunnen intrekken. 's-Avonds ca. 20 minuten in oven (200 gr).

Ui fruiten, champignons erbij en de bouillon (de makreel staat dan al in de oven) dan de andijvie, alles wokken tot de andijvie nog iets knapperig is.
De bedoeling is dat je de rijst, de makreel en de andijvie gescheiden op je bord houdt, zodat je van alles wat kunt nemen. Indische mensen zullen nooit alles door elkaar gooien, zo kun je zelf bepalen hoeveel rijst je neemt bij een pittig gerecht.
Een zakje Emping maakt het af. Dat is een soort kroepoek maar even anders. (AH, Jumbo, toko)

Eet smakelijk en ik hoor graag wat je ervan vond.

Fijn weekend,
Dory


_





_
Fran  
27 jan 2012 09:50
Mmmmmm sounds good Dory. Hahahaha nee deed ik ook niet fijnstampen ,dan waarschijnlijk een ander drapje. Ik wilde weten wat bamboes was en zag dat ze die verse kruiden dus fijnstampen in de vijzel. Ik wens jou ook een fijn weekend en zet je antwoord even in word en print hem uit. Dank je wel Dory, liefs Fran.