Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Fran's taal
Fran heeft zo haar eigen taal
_
Home__Weblog__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Voor een verbindende communicatie is doofheid geen probleem. Die gaat van hart tot hart.



Mijn Profiel

fran
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kan ik nog schrijven?
06 juni 2019 22:23

Hoe moet ik studeren?
20 augustus 2018 09:55

Aktie ondernemen!
23 april 2018 07:22

Vakmanschap is meesterschap,
19 april 2018 15:42

Wat een mooie metafoor...
08 april 2018 20:56




Fotoboeken


(8)
_
apenheul (3)
_






Weblog Vrienden


Hera
Van: hera

Jobenthes blogje
Van: Jobenthe

Nairam
Van: oortjes

Ben en alie mulder
Van: benenalie

Kiekie
Van: Kiekie

Bennekesblogje
Van: Benneke

Redsblog
Van: redone

Groene hartig
Van: GerardS

Piekersels
Van: ChilaE

Blauwe vlinder
Van: Chrisje

Osingaschilderijen
Van: margriet63

Mo en zo
Van: Marianne

Tharisis
Van: Tharisis

Mamsies weblog
Van: mamsie

Het leven in al zijn facetten
Van: marjolege




Gastenboek berichten

Hans Kamphof
20 juni 2016 17:51
_
Lieve Fran, Wel wat laat maar alsnog gefeliciteerd met je verjaardag

Catharina
20 juni 2016 10:12
_
Ook hier proficiat met de mijlpaal. ook al werkt het weer niet mee, de zon zit in je......een fijne dag met je dierbaren en nog vele jaren in gezondheid. leve het leven. x Catharina

Gerard
20 juni 2016 09:00
_
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag vandaag.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door inemaartje om 12:43
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door redone om 12:42
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door moontje om 12:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door redone om 12:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door inemaartje om 12:37
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door mellina om 12:37
_
Mellina Online

Door redone om 12:37
_
Redone Online

Door Prlwytzkofsky om 12:35
_
Prlwytzkofsky Online





_

Andere artikelen



Er liggen 2 ananassen op ons te wachten



Hoe maak ik een verse Ananas schoon?

Een rijpe, zoete ananas kan je door de schil heen ruiken. Dus zet je over je verlegenheid heen en kies de zoetst-ruikende ananas in de winkel. Als je de ananas net gekocht hebt en je ziet grote bruine plekken in het vruchtvlees, dan betekent het dat de ananas bevroren is geweest. Als je geluk hebt, zijn er nog niet aangetaste plekken die je kunt gebruiken; heb je pech, dan kan je de ananas weggooien.


Om te weten of een ananas rijp is om te eten .

Je trekt in het midden er een blaadje uit. Gaat dit gemakkelijk dan is de ananas rijp. Gaat dit niet makkelijk , dan moet je nog wat geduld hebben tot ie rijp is.

Snij de bovenkant en onderkant van de ananas af en schil de ananas. Je hebt nu een gele ananas met bruine ogen erin. Natuurlijk kan je de ananas zo dik afschillen dat deze bruine ogen ook verwijderd worden, maar dat is zonde van de ananas. Als je goed kijkt, zie je dat de bruine ogen min of meer op diagonale lijnen liggen. Snij de bruine ogen uit de ananas op deze diagonale lijnen. Dit doe je door evenwijdig aan zo'n denkbeeldige lijn een "V" te snijden langs de ogen. Deze kan je dan zo verwijderen. Laat je bij het snijden leiden door het patroon van de ogen.
Wanneer je de hele ananas behandeld hebt, heb je al een decoratieve ananas. Bestrooi de ananas royaal met zout (je leest dit goed) en laat dit een uurtje ofzo staan. Het zout trekt het zure vocht uit de ananas, waardoor hij zoeter wordt (echt waar). Vervolgens spoel je het zout van de ananas en snij je de ananas in de lengte in 8 stukken. Je kunt nu makkelijk de harde kern eruit snijden en het overgebleven vruchtvlees in partjes snijden. Eet de ananas zo, bijv. als dessert of gebruik het in gerechten.
De schoongemaakte ananas is een paar dagen houdbaar in de koelkast. Wanneer er bruine plekken verschijnen moet je deze wegsnijden. Indien dit niet meer lukt, is de ananas niet meer geschikt voor consumptie.


Image and video hosting by TinyPic




Geplaatst op 18 mei 2009 23:33 en 3682 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Elin.1  
19 mei 2009 00:13
Weer het een en ander geleerd.
Dat van het zout, dat wist ik niet! Ik vind het sowieso een heel gedoe om een verse ananas te eten, daarom doen we het bijna nooit. Maar lekker zijn ze wel..

Fran  
19 mei 2009 02:01
Ik denk dat iedereen er even tegenop ziet de ananas zo op tafel te krijgen.
Zo'n apparaat is niet zo duur en dan is alles pies of keek .
Dank je wel voor je berichtje , lieve groetjes Fran .
_